Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaamheid is een van de belangrijkste waarden van Clip. Wij zijn er van overtuigd dat wanneer je weet dat een product duurzaam gemaakt is, je er meer van kunt genieten.

Door te investeren in de relaties met de fabrieken hebben we goed zicht in het hele productieproces. We hebben met eigen ogen gezien dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. We vinden het belangrijk dat de partijen waarmee we samenwerken kernwaarden hebben die overeen komen met de onze.

GOTS gecertificeerd textiel

Sinds 2021 is ons textiel OCS en GOTS gecertificeerd. Dit zijn een van de hoogst haalbare keurmerken op het gebied van textiel. Deze keurmerken geven aan dat de producten gemaakt zijn van 100% biologisch katoen. De GOTS certificering stelt hoge eisen wat betreft sociale criteria en arbeidsomstandigheden bij de katoenteelt en de verwerking hiervan. Vanaf medio 2023 wordt al ons textiel omgezet naar GOTS certificering.

Duurzaam pand

Dat we duurzaamheid belangrijk vinden is ook terug te zien in het kantoor en magazijn van Clip. Door de 240 zonnepanelen die op het dak liggen wekken we onze eigen stroom op. Zoveel zelfs dat we zelfvoorzienend zijn én een elektrische laadpaal voor auto’s hebben. Deze is toegankelijk voor onze klanten terwijl ze inkopen komen doen, en voor het personeel. Om het gebouw op een klimaatneutrale manier te verwarmen, wordt een warmtepomp gebruikt. Deze pomp zet lucht om in warmte, hiervoor is geen gas nodig.

Verpakkingen en afval

Ons keramieken servies willen we zonder breuk bij de klant krijgen, hiervoor is het noodzakelijk dat het goed beschermd verstuurd wordt. De kartonnen dozen waarin bestelling verstuurd worden hebben een FSC keurmerk en het verpakkingsmateriaal wordt zoveel mogelijk gerecycled.
Het afval wat gecreëerd wordt op kantoor en het magazijn wordt zorgvuldig gescheiden.

Samenwerken met lokale partijen

We vinden het belangrijk om inkopen te doen bij en samen te werken met lokale ondernemers. Bijvoorbeeld met een lokaal restaurant, een lokale bakker of bloemist. Ook doen we graag inkopen bij onze dealers, bijvoorbeeld voor het samenstellen van kerstpakketten.

Goede doelen

We besteden veel aandacht aan de relatie met medewerkers en klanten, en doen hier graag een stapje extra voor. De liefde voor onze naasten en het gelukkige gevoel wat we creëren vermenigvuldigen we graag door te delen met wie het minder heeft. Daarom steunen we als organisatie diverse goede doelen waarvan we zeker weten dat het geld goed gebruikt wordt. Hiermee ondersteunen we in het voorzien van de essentiële basisbehoeften en in goed onderwijs.