Denby Pottery

Sinds 1809 maakt Denby haar servies, waar het ook allemaal begon, in Derbyshire (UK). Alles wordt handgemaakt en alleen met lokaal geproduceerd klei en geheime glazuurrecepten. Met elk stuk dat door twintig paar handen gaat voordat het klaar is, zorgen ze voor aandacht voor detail en kwaliteit in alle productieprocessen en eindproducten. De combinatie van buitengewone ontwerpers en ambachtslieden, samen met meer dan 200 jaar ervaring in het maken van keramiek aardewerk, creëert de mooie, veelzijdige en duurzame collecties.

Veelzijdig en multifunctioneel assortiment

Het assortiment van Denby is veelzijdig en multifunctioneel. Alle items zijn sterk genoeg voor dagelijks gebruik en verbluffend genoeg voor de bijzondere momenten. Of je nu een momentje voor jezelf naar een hoger niveau tilt, of indruk wil maken op je dinergasten (en voor je Instagram). Bij elk product is zorgvuldig gekeken naar de behoeften en het echte leven, dit maakt dat elk product geschikt is voor in elke kamer van het huis, zowel binnen als buiten.

Elk item kan worden gebruikt in de oven, vriezer, magnetron en vaatwasser (zodat je erin kunt koken, serveren en bewaren) en mokken kunnen ook gebruikt worden als bloempotten, kommen als kaarsen- of bekerhouders en kannen als vazen. Multifunctioneel en sterk genoeg om de drukste keukens te weerstaan. Het keramiek is van de hoogste kwaliteit en wordt geleverd met 10 jaar garantie.

Duurzaamheid

De stijlvolle en veelzijdige collectie is uitermate geschikt voor de bewuste consument. Denby is de eerste Britse serviesfabrikant die zegt dat er geen procesafval meer op de vuilstort terechtkomt, wat 600 ton CO2-uitstoot per jaar bespaart. Omdat ze zich bewust zijn van de impact van afval op de omgeving en deze willen minimaliseren, recyclen ze hun mallen, kleiafval en glazuren.

Denby. Styled by life.

De combinatie van veelzijdigheid, schoonheid en duurzaamheid is uniek en maakt dat de producten ontworpen zijn voor het leven. Denby heeft als slogan “Styled by life”, dat wil zeggen dat alle producten zijn geïnspireerd op en gemaakt voor het leven.

Clip Quality Brands is sinds september 2021 distribiteur van Denby in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

Lees hier het officiële persbericht