Bunzlau Castle

Bunzlau Castle staat synoniem voor thuis zijn met je gezin, familie of vrienden. Gewone en speciale momenten worden gevierd met je eigen Bunzlau Castle collectie, die je in de loop van jaren verzameld hebt, helemaal naar je eigen smaak.

Assortiment

Het assortiment van Bunzlau Castle bestaat uit vele soorten mokken, borden, theepotten, serveerschalen, kommen, ovenschalen, voorraadpotten, vazen en ander tafelgerei. Bekijk de volledige collectie op onze Bunzlau Castle webshop. Daarnaast bestaat de collectie ook uit glas, bestek en textiel. Over de textielcollectie lees je hier meer. 

Sinds 2023 zijn we een bijzondere samenwerking gestart met het Van Gogh Museum. Ontdek hier de collectie en het verhaal achter de samenwerking.

Decoren

De huidige collectie bestaat uit maar liefst 40 verschillende decoren. Deze decoren worden met veel aandacht uitgezocht. Alle decoren worden met de hand gestempeld en zijn perfect om met elkaar te mixen en te matchen. Zo creëer je helemaal je eigen stijl. Ga je voor de fleurige bloemetjes of voor een grafische print, er zit altijd wel wat tussen wat je het mooiste vindt.

Authentiek productieproces

Sinds de start van Bunzlau Castle heeft keramiek altijd een belangrijke rol gespeeld. Samen met onze partner Ceramika Artystyczna Bolesławiec ontwikkelen we servies van de hoogste kwaliteit. Zij hebben al meer dan 200 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van de hoogste kwaliteit keramiek. Alle grondstoffen die nodig zijn voor de productie komen uit de omgeving. Er worden wel zeven verschillende kleisoorten gebruikt en de verf is gemaakt op basis van natuurlijke materialen. Bekijk hier de video waarin je het hele proces van ‘clay to cup’ kan zien. Het servies is tijdloos, oersterk en geschikt voor gebruik in de vaatwasser, magnetron en de oven. Hierdoor is het ook perfect voor gebruik in de horeca.

Bunzlau Castle blauw

Volgens Ruchama heeft Clip doelbewust altijd vastgehouden aan de kleur blauw en aan de karakteristieke kenmerken van de decoren. “Met deze beide elementen kunnen we eindeloos variëren. Of het nu om het heft van een mes gaat of om een dekbedovertrek. Blauw raakt nooit uit de mode! We stellen zo de mensen thuis in staat om zelf ook eindeloos te combineren. In ons eigen magazine geven we tal van inspirerende voorbeelden. De liefhebber kan voor haar of zijn woning een typische Bunzlau Castle look creëren.