Bunzlau Castle is één van de merken van Clip Quality brands, Bunzlau Castle staat synoniem voor thuis zijn, met vrienden, familie, met je gezin. Gewone en speciale momenten vier je met je eigen Bunzlau Castle collectie, die je in de loop van jaren verzameld hebt, helemaal naar je eigen smaak.

Wat simpelweg begon als een speurtocht naar een exclusief servies, groeide gaandeweg uit tot de creatie van een eigenzinnig interieurmerk dat staat voor onder andere bestek, kristalwerk, keuken- en bedtextiel. Bunzlau Castle is niet alleen een succes in de Benelux maar in nog tientallen andere landen.Vanuit Nijkerk verovert  Clip Quality brands met het Bunzlau Castle-blauw de harten en huizen van steeds meer consumenten.

De eerste contacten tussen Clip Quality brands (Clip) en het ambachtelijke bedrijf waar het servies van Bunzlau Castle wordt vervaardigd, dateren van net na de val van de Muur. Handelscontacten hebben met een Oostblokland werd toen nog ‘zaken doen in het Wilde Oosten’ genoemd. De samenwerking tussen Clip en de Poolse onderneming kreeg een duurzaam karakter. Bunzlau Castle verwierf een stevige marktpositie in een tijdperk waarin veel serviesmerken hun marktaandeel juist zagen krimpen.

Europese nijverheid
“Ik denk dat één van onze sterke punten is dat we altijd feedback aan onze klanten hebben gevraagd” zegt Björn Bakker, die in 2016 zijn vader Henk opvolgde. “Zo konden we al jaren geleden met de juiste maten en vormen aansluiten bij de hausse in koffie- en theeaccessoires. We garanderen ook een stabiel prijsbeleid en voeren een terughoudend beleid als het om webshops gaat. Maar de belangrijkste pijler onder het succes is misschien wel onze overtuiging dat de kwaliteit van onze producten heel goed moet zijn en dat deze samen met duurzaamheid topprioriteit heeft. Dat is een van de redenen dat we al onze producten in Europa laten produceren. Dat vergt soms veel inventiviteit en uitzoekwerk en betekent dat je eerst veel moet investeren in een zakelijke relatie. Maar wij streven nu eenmaal naar een langdurige samenwerking, want alleen zo garandeer  je dat een product vele jaren meegaat en dat er bijvoorbeeld geen smetten als kinderarbeid of milieuvervuiling aan je producten kleven.”

Eigen ontwerpen
Aanvankelijk was Bunzlau Castle een vreemde eend in de ‘serviezenbijt’; inmiddels verzamelen ook de dochters het aardewerk dat hun vaders of moeders jaren geleden als eersten kochten. “Het blauw in vele schakeringen en de veelal op de natuur geïnspireerde patronen blijven aantrekkelijk en herkenbaar voor elke leeftijdscategorie” legt Ruchama uit. Samen met haar echtgenoot geeft ze leiding aan hun bedrijf waarvan zij de tweede  generatie Bakker zijn. “Geleidelijk zijn we ons assortiment gaan uitbreiden met andere artikelen voor de gedekte tafel, zoals glaswerk, tafellopers en bestek. Het bedenken en uitwerken van de nieuwe aanvullingen doen we in Nijkerk. In ons atelier kunnen we brainstormen, ontwerpen en tekenen. Dan volgt het zoeken en vinden van betrouwbare fabrikanten zoals we al eerder vertelden, in diverse Europese landen. Al met al een uitdagend en boeiend proces.”

Eindeloos combineren
Volgens Ruchama heeft Clip doelbewust altijd vastgehouden aan de kleur blauw en aan de karakteristieke kenmerken van de decoren. “Met deze beide elementen kunnen we eindeloos variëren. Of het nu om het heft van een mes gaat of om een dekbedovertrek. Blauw raakt nooit uit de mode! We stellen zo de de mensen thuis in staat om zelf ook eindeloos te combineren. In ons eigen magazine geven we tal van inspirerende voorbeelden. De liefhebber kan voor haar of zijn woning een typische Bunzlau Castle look creëren.”
Door consequent vast te houden aan de kernwaarden van de producten heeft Clip  een krachtig merkbeeld neergezet. Niet elke consument zal de merknaam herkennen, maar het beeldmerk  is bij velen bekend. “Je vindt Bunzlau Castle bij de meest uiteenlopende winkels, maar ook in de betere horeca.” vertelt Björn. “Acht jaar geleden zijn we bijvoorbeeld in Parijs met een restaurant in zee gegaan, nu gebruiken negen trendy restaurants in de Franse hoofdstad ons servies. Er is nog een ‘wereld’ voor ons merk te winnen!”

Blijvende groei
Het nieuwe onderkomen van Clip  is nog maar onlangs in gebruik genomen en staat naast het oude pand. Tweeëntwintig mensen vinden hier werk. De kantoren zijn ruim en licht, maar het merendeel van de vierkante meters wordt ingenomen door de showroom en het magazijn. “Van al onze items hebben we voldoende voorraad” aldus Björn. “In 2012 begonnen we met onze eerste keukenartikelen, nu vind je ook spullen voor de badkamer en de slaapkamer. Ik heb een opleiding in internationaal zaken doen gevolgd en mijn vrouw en ik reizen graag. Toen we net getrouwd waren hebben we zelfs een pauze ingelast in onze carrières en zeven maanden lang gereisd. Die ervaring is ons op veel terreinen van ons leven goed van pas gekomen. Ook om Bunzlau Castle in het Verre Oosten op de kaart te zetten. Na het uitbreken van de crisis heeft die export ons geholpen om te blijven groeien in omzet en marktaandeel.”

Geïnteresseerd in een eventuele samenwerking?  Dan bent u van harte uitgenodigd om eens in onze nieuwe showroom te komen kijken. Neem contact op met een van de accountmanagers.

Bron