Al sinds 1984...

Al generaties lang zit de passie voor ondernemen in de familie Bakker, en daarmee is Clip Quality Brands met trots een echt familiebedrijf te noemen. De grootouders van Bjorn handelde in de jaren zestig al doe-het-zelf- en huishoudartikelen.

Het waren Henk en Tet Bakker, de ouders van Bjorn, die in 1984 Clip BV oprichtte en de servieswereld instapte. Op een zolderkamer in De Klomp begonnen zij, tegen de trend in, voornamelijk producten te produceren in Europa. Na een aantal jaar groeide de organisatie en verhuisde ze naar Zeist. Op dat moment vertegenwoordigde Clip diverse merken en bouwde zij aan hun eigen merk Bunzlau Castle.

Duurzame relatie met Bunzlau Castle

De eerste contacten tussen Clip en het ambachtelijke bedrijf waar het servies van Bunzlau Castle wordt gemaakt, dateren van net na de val van de Muur. De samenwerking tussen Clip en de Poolse onderneming kreeg al snel een duurzaam karakter. Bunzlau Castle verwierf een stevige marktpositie in een tijdperk waarin veel serviesmerken hun marktaandeel juist zagen krimpen.

Uitbreiding assortiment

Sinds 2007 is Clip gevestigd in Nijkerk en groeide het assortiment van Bunzlau Castle aanzienlijk. Er volgden vele nieuwe vormen en decoren. Vanaf 2012 is het keukentextiel toegevoegd aan de collectie. Ook hiervoor wordt expliciet gekozen om een Europese leverancier te zoeken, die aansluit bij de kernwaarden van Clip. In 2014 kwam er nog meer uitbreiding en werd glaswerk toegevoegd. Al snel volgde daarop in 2015 textiel van Organic Home en hoogwaardig bestek.

Wat simpelweg begon als een speurtocht naar een exclusief servies, groeide gaandeweg uit tot de creatie van een eigenzinnig interieurmerk.

Een volgende generatie

In 2016 besloten Björn en Ruchama het bedrijf van zijn ouders over te nemen. Een nieuwe generatie begon vol enthousiasme aan het verder uitbouwen van de organisatie. Er werd gestart met de bouw van een nieuw pand, naast het oude pand. In 2019 is Clip verhuisd van Ohmstraat 18 naar Ohmstraat 20. Op nummer 20 is er veel ruimte voor sfeer en beleving. Het magazijn is toegankelijk voor dealers en de ruim opgezette showroom biedt mogelijkheden voor het ontvangen van klanten en het houden van events.

“De passie voor ondernemen zit al generaties lang in de familie”

Björn Bakker

The Table wordt toegevoegd

Vanaf juni 2023 heeft Clip het duurzame serviesmerk The Table overgenomen. The Table hecht veel waarde aan duurzaamheid net zoals Clip.

De bedrijven en mensen waarmee voor The Table wordt samengewerkt doen dat volgens de normen van de World Fair Trade Organization: faire betaling en goede en veilige arbeidsomstandigheden. We vinden het heel belangrijk dat iedereen in deze wereld een faire kans krijgt. Een groot deel van de collectie wordt gemaakt door vrouwen, die veel baat hebben bij een eigen inkomen en daardoor meer zelfstandigheid krijgen.

 

Uitbreiding merkenportfolio

Daarnaast is Clip sinds februari 2019 distributeur van wereldbekende verfmerk Annie Sloan en sinds september 2021 van Engelse serviesmerk Denby Pottery. Beide merken komen uit England en hechten veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor sluiten ze perfect aan in het merkenportfolio.

Als aanvulling op het assortiment van Annie Sloan verkopen we ook het creatieve merk Solly Jo. Solly Jo maakt buigzame houten lijsten en ornamenten voor interieur styling.